Onrust om vermeende intimidatie vd Valk

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onder het personeel van sport- en congresmotel Van der Valk in het Groningse Zuidbroek heerst onrust nadat de bedrijfsleider door een receptioniste van seksuele intimidatie is beschuldigd.

De vrouw is inmiddels bij Van der Valk vertrokken, terwijl de bedrijfsleider door het concern met vakantie is gestuurd. Het overig personeel maakt zich zorgen. "Men denkt dat de zaak niet goed wordt onderzocht", aldus woordvoerder L. Makkinje van de FNV-Horecabond. "Gevreesd wordt dat de bedrijfsleider deze week weer aan de slag gaat zonder dat er maatregelen worden genomen."

"Wij hebben inmiddels signalen ontvangen dat het niet om een enkel incident gaat, maar dat de bedrijfsleider meerdere vrouwelijke werknemers oneerbare voorstellen heeft gedaan."

De horecavakbond zet vraagtekens bij het onderzoek dat een Arbodienst in opdracht van Van der Valk onder de 70 personeelsleden gaat uitvoeren. "Hoe onafhankelijk is een Arbodienst die door Van der Valk wordt betaald?"

Hoofdreceptioniste A. Leenders liet gisteravond weten dat de directie van Van der Valk niet bereikbaar was: "En van onrust is helemaal geen sprake. Misschien alleen bij de dames die de bedrijfsleider hebben beschuldigd."