16-jarige autodief oorzaak verkeerschaos

tyl + Happyfun.nl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 16-jarige autodief heeft vrijdagochtend voor een chaos op de ring-west van de snelweg A10 bij Amsterdam gezorgd. Een achtervolgende politiewagen kwam rond half zes tijdens een inhaalmanoeuvre in botsing met een vrachtwagen. Hierdoor ramde de vrachtauto de tijdelijke middenberm die beide weghelften scheidt. De ring was tot half negen afgesloten om de vrachtauto te verwijderen en de afscheiding te herstellen.

De achtervolging begon op de A10-noord en voerde met snelheden van 130 kilometer per uur door de Coentunnel. De minderjarige dief raakte onderweg ook nog een busje, maar kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een geparkeerde auto op de Westlandgracht in Amsterdam.
De 16-jarige chauffeur stapte uit en sprong in de gracht om alsnog te ontsnappen. Even later bedacht hij zich en liet zich door agenten op het droge trekken. De verdachte is aan de politie in Utrecht overgedragen, waar de auto werd gestolen.

De twee agenten van de politieauto zijn met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd, maar zijn inmiddels weer naar huis. De afsluiting leidde volgens de politie niet tot files. Het verkeer werd omgeleid.