Yorin: Gullit komt en Starmaker keert terug

Oud-voetballer Ruud Gullit krijgt een eigen programma bij jongerenzender Yorin. Dat is donderdag bekendgemaakt tijdens de winterpresentatie in Amsterdam van de diverse zenders van de Holland Media Groep (HMG). Naast Yorin behoren ook RTL4 en RTL5 daartoe.

Volgens Yorin-programmadirecteur K. Gerritsen kent iedereen in het buitenland de naam van Ruud Gullit. ,,Daarom gaat hij een serie maken met bekende buitenlanders. Hij kan op gelijk niveau met hen praten. Hij boort zijn internationale contacten aan om mensen van wereldniveau bij hen thuis te portretteren. Op deze manier leert de kijker deze sterren op een heel andere manier kennen.''

Het programma heeft als werktitel 'Gullit' meegekregen. Vanaf eind dit jaar komt het op het scherm. Eerder werd al bekend dat de oud-voetballer en -coach komend voetbalseizoen bij NOS Studio Sport voetbalwedstrijden gaat analyseren.

Verder brengt Yorin het komende seizoen een vijf minuten durend nieuwsprogramma (Yorin Today). Volgens Gerritsen hebben jongeren geen zin in een halfuur durend journaal maar wel in een kort en bondig overzicht. Bovendien kunnen de kijkers via internet stemmen op welke onderwerpen zij 's avonds in het nieuws willen zien. Het programma kent geen presentatoren; de items worden door een voice-over begeleid.

Reallife programma's

Voor de rest van de programmering leunt Yorin het komende televisieseizoen zwaar op de zogenoemde reallife concepten. Zo komt Big Brother terug in een compleet vernieuwde versie die volgens de makers spannender en extremer moet worden. Het huis in Almere wordt nog maar bewoond door zes mensen die eerst in een ander Big Brother-huis in het buitenland hebben gezeten. Deze verhuizen vervolgens in groepjes van twee naar het huis in Almere.

Starmaker

Ook het succesvolle Starmaker krijgt een vervolg. De artiesten van het daaruit voortgekomen groepje K-Otic worden het komende seizoen gevolgd. Verder komt het programma zelf waarschijnlijk ook terug. Wanneer is nog niet duidelijk.

Net als de dinsdag gepresenteerde programmering van de SBS-zenders maakt Yorin ook veel gebruik van Nederlanders in het buitenland. Dat betekent veel reisprogramma's. Yorin gaat opnieuw (net als SBS) reisleiders in het buitenland volgen. Ook gaan negen prominente Nederlanders namens de zender op reis. Soapster/zanger Chris Zegers bijvoorbeeld doet dat in het programma One Way Ticket. Ook de van TMF overgenomen Sonja Silva gaat bij Yorin op die toer. Zij gaat met Yorin Travel op reis.