Duitse kinderlokker opgepakt in Cadzand

dEj@vU had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Justitie in Belgi heeft een Duitse inwoner van Cadzand aangehouden die zou hebben geprobeerd schoolkinderen te ontvoeren. De 60-jarige man wordt ervan verdacht begin dit jaar bij bushaltes en scholen in de omgeving van Ieper in Belgi meerdere malen geprobeerd te hebben kinderen in een bestelbusje te krijgen.

Volgens een woordvoerder van het parket in Ieper hebben vijf slachtoffers de man inmiddels herkend. De Zeeuwse politie heeft op verzoek van Belgi huiszoeking verricht in de woning van de man in Cadzand. Daarbij is volgens de woordvoerder van het parket in Ieper belastend materiaal aangetroffen. Het parket wil in het belang van het onderzoek niet bekendmaken om wat voor zaken het gaat.

De verdachte werd begin juli aangehouden omdat hij aankopen bij antiquairs had betaald met vervalste bankdocumenten. Hij werd aan de hand van compositietekeningen vervolgens herkend als de gezochte kinderlokker. De man wordt op 10 augustus in Ieper voorgeleid. Voor zover nu bij het Openbaar Ministerie in Middelburg bekend hebben zich in Zeeland geen voorvallen voorgedaan die verband houden met de zaak.