Amsterdammers in rep en roer

Een e-mailtje waarin wordt gemeld dat de gemeente Amsterdam in het Vondelpark winkels en appartementen wil bouwen, heeft voor veel onrust gezorgd onder de Amsterdammers.

De Amsterdamse wethouder Jaap van der Aa zou vergevorderde plannen hebben om het park vol te bouwen met winkels en appartementen. Sinds een aantal weken zwerft een e-mail met die tekst door de hoofdstad, zo schrijft het Parool.

In de e-mail wordt beweerd dat de stichting Vrienden van het Vondelpark het noordelijke deel van het park uit geldgebrek aan de gemeente heeft afgestaan. Lezers kunnen op het adres www.klachten-stadsbestuur.nl (een niet bestaand adres) hun protest laten horen, zo meldt het bericht.

Volgens een woordvoerder van de wethouder gaat het om een grap. Maar inmiddels hebben wel al honderden mensen hun naam onder de digitale protestbrief aan het stadsbestuur gezet.

Ook een woordvoerder van de Vrienden van het Vondelpark zegt dat het gaat om een grap. "Zo'n plan is onmogelijk. Het moet om een grap gaan en dan wel een heel cynische." Het park is sinds 1995 een rijksmonument en daarom onaantastbaar.