My Way van Herman Brood komt op single uit

Herman Broods versie van My Way komt uit op single. Het nummer was een week geleden voor het eerst te horen tijdens de crematie van de rocker en kunstenaar. Tegelijkertijd draaiden verschillende radiozenders het nummer.

De vele reacties die dit teweegbracht, heeft het management van Brood en platenmaatschappij BMG doen besluiten My Way op single uit te brengen.

zelfmoord

Brood zong het nummer My Way tijdens de opnames voor de cd Back On The Corner. Volgens manager Koos van Dijk was het zo emotioneel dat het niet op de cd paste. Na het overlijden van Brood, die op 11 juli zelfmoord pleegde door van het Hilton Hotel in Amsterdam te springen, dook de opname weer op. Op de single-cd komt ook het nummer When I Get Home (van de cd Ciao Monkey) te staan, dat ook tijdens de crematie werd gedraaid.

De cd komt op vrijdag 3 augustus uit. ,,Speciaal voor de fans en als eerbetoon aan Herman'', aldus Koos van Dijk.

Meer versies

My Way werd als nummer groot gemaakt door o.a Frank Sinatra. In Nederland scoorde meer dan 30 jaar geleden Samatha Jones er een top 40 hit mee, en ook Elvis Presley haalde de hitlijst met het nummer.
Sid Vicious van de Sex Pistols maakte er ooit een punkcover van, en Herman Broods ex vrouw Nina Hagen bracht in 1980 een new-wave versie van My Way op single uit.