Varma: Ik heb terminale ziekte niet verzonnen

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Oud-Tweede-Kamerlid Singh Varma (GroenLinks) blijft erbij dat ze lijdt aan een dodelijke ziekte. Haar advocaat R. Dhalganjansing heeft dat maandag laten weten. Hij reageert daarmee op een uitzending van TROS Opgelicht van vrijdag en op uitlatingen van GroenLinks-fractievoorzitter Rosenmöller.

Opgelicht zond vorige week een reportage uit, waaruit moest blijken dat de levensbedreigende ziekte van Singh Varma verzonnen is. Zij vertrok uit de Tweede Kamer vanwege deze ziekte. GroenLinks liet zondag weten een door haar genoemde behandelend arts gesproken te hebben. Volgens Rosenmöller kende de arts Singh Varma niet als patiënt.

juridische stappen tegen de TROS

Volgens Dhalganjansing is dat voor zijn cliënt geen reden om af te zien van juridische stappen tegen de TROS. De makers van het programma Opgelicht wilden volgens hem Singh Varma "doelbewust schade aanbrengen". Hij zegt dat het programma "willekeurige derden" heeft gebruikt om informatie te krijgen. "Zoiets hoort bij de roddelpers", meent de raadsman.

Overigens zegt hij er niet zeker van te zijn dat zijn cliënt de namen heeft genoemd van artsen die haar daadwerkelijk behandelen. "Zij wil de aard van haar ziekte niet prijsgeven, ook niet aan haar partij."
De TROS kan wat betreft de raadsman rekenen op een flinke schadeclaim. Dhalganjansing zei niets over de hoogte daarvan. "De TROS maakt misbruik van haar uitzendrecht met deze onjuiste en tendentieuze berichtgeving."

Psychiater

De advocaat beaamt dat Singh Varma inmiddels onder behandeling is van een psychiater. "Gisteren verkeerde ze in een deplorabele toestand. Ze is geschokt." Singh Varma zou kalmerende medicijnen hebben gekregen.

Zie ook Singh Varma verzon ziekte