Opnamen horrorfilm te volgen via Internet

De studio-opnamen van de nieuwe Nederlandse horrorfilm 'Deadline' zijn van 28 juli tot en met 5 augustus via een webcam op de set live op internet te volgen. Ook is het mogelijk via de site www.twistedpictures.nl tussen de opnamen door te chatten met de filmmakers.

Op die manier kunnen kijkers commentaar leveren op wat ze zien. Ook is het mogelijk ideeën te suggereren voor het verloop van de film. De 26-jarige regisseur Jonathan Kray benadrukt dat het gaat om suggesties. Hij kan niet toezeggen dat de geopperde ideeën ook echt in de film worden verwerkt.

'Deadline' is geschreven en geregisseerd door Kray, die hiermee zijn regiedebuut maakt. De hoofdrol wordt vertolkt door acteur Cas Jansen, bekend van onder meer de film Lek. De film vertelt het verhaal van een nieuwsploeg die wordt geconfronteerd met een gewelddadige moordpartij in een klein softwarebedrijf. De enige overlevende is de jonge manager Mike (Jansen), die bezig is een revolutionair nieuw computerspel te ontwikkelen.

De film wordt begin volgend jaar op dvd uitgebracht. Als er een distributeur kan worden gevonden, komt de film ook in een beperkte bioscooproulatie uit. Nieuwslezeres Henny Stoel heeft een bijrol in 'Deadline'.