Loveparaders opgelicht

Happyfun.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Enkele honderden danceliefhebbers zijn door een malafide reisorganisatie uit Groningen opgelicht. De feestgangers hadden voor zo'n 200 euro een busreis met overnachting geboekt naar Berlijn, waar de jaarlijks Loveparade gehouden wordt. Maar bij de diverse opstapplaatsen in het land bleek geen enkele bus beschikbaar te zijn.

De gedupeerde jongeren restte weinig anders dan naar huis terug te keren of alsnog met de auto naar Berlijn gaan. Inmiddels hebben enkele gedupeerde Loveparade-gangers aangifte gedaan bij de politie.

Achter de malafide reisorganisatie Club Express blijkt een zekere G. Carboni te schuilen. Hij is een bekende van de Groningse politie. Vorig jaar kwamen over de Groninger precies dezelfde klachten binnen. De rechter oordeelde toen dat er geen sprake was van oplichting. Carboni zei vorig jaar dat de problemen te wijten waren aan de massale toeloop, en "dat het hem boven het hoofd gegroeid was", zo meldt De Telegraaf.

Ondanks alle problemen op het Nederlandse spoor, leek de beste manier om naar Berlijn te komen, dit jaar toch de trein. Voor het eerst reed er speciale Lovetrain vanuit Rotterdam, via Amsterdam en Utrecht naar Berlijn. Met Nederlandse dj's achter de draaitafels in een danswagon en zeven slaapwagons is de trein zonder veel problemen naar Berlijn vertrokken.