Platenmaatschappij Madonna in problemen

Madonna mag dan goud verdienen met haar concerten, met haar platenmaatschappij Maverick gaat het minder goed. Directeur Bill Bennett, goed voor een jaarsalaris van ruim 1,8 miljoen gulden, en vijf stafmedewerkers zijn ontslagen in een poging het tij te keren.

Maverick heeft volgens het Britse showbizzpersbureau WENN de laatste twee jaar een verlies van ongeveer 60 miljoen dollar (ruim 150 miljoen gulden) geleden. De enige ster die aan het label is verbonden, is Alanis Morissette. De Canadese rockster heeft met de maatschappij een contract van naar men zegt 10 miljoen dollar gesloten voor het maken van vijf cd's, maar geen ervan is tot dusver uitgekomen.

De laatste twee jaar heeft Maverick geen hit gehad. ,,Het probleem was dat de maatschappij groepen een kans bood waarin niemand geïnteresseerd was en dat zij veel geld heeft uitgegeven om reclame voor ze te maken zonder dat dat ook maar enig resultaat had'', aldus een medewerker van Maverick.

Madonna richtte Maverick twee jaar geleden op samen met Warner Music Group, die de muziek van de zangeres uitbrengt. Bennett was vanaf de oprichting bij de maatschappij betrokken en krijgt geen opvolger.