Eigenaar paard maakt dierenbeulen bekend

De eigenaar van een mishandelde merrie uit Enschede gaat namen van dierenbeulen op internet zetten. Daarvoor heeft hij de website www.zinloosgewelddieren.nl in het leven geroepen. Hij hoopt dat de site helpt dierenmishandeling te voorkomen.

,,Mogelijke daders zullen zich wel drie, vier keer bedenken om dieren te gaan mishandelen'', zegt initiatiefnemer H. ten Napel. ,,Niemand wil het risico lopen om met zijn naam op de site te komen.'' Hij gaat alleen veroordeelde dierenbeulen met naam en toenaam vermelden.

,,Ik ben absoluut niet uit op lynchpartijen. Ik ga rechtszaken volgen. Slachtoffers van dierenmishandeling zullen zich heus wel bij mij melden. Mijn paard was het zoveelste slachtoffer.''

Zijn 14-jarige merrie Wenga werd vorige week mishandeld bij een dierenpension in Losser. In Twente werd de afgelopen tijd aantal paarden en pony's verminkt.

Bang voor claims van vermelde daders is de rechtenstudent niet. ,,De dader is toch veroordeeld? Een rechtszaak is openbaar. Laster kan hij me niet voor de voeten werpen, want ik meld geen onwaarheden.''