School verspilt half miljoen

Joesoef had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De islamitische basisschool Yunus Emre in Den Haag heeft de afgelopen vier jaar minimaal 420.000 gulden onrechtmatig besteed. Van nog eens 267.000 gulden is onduidelijk of het juist is uitgegeven. De accountantsdienst van het ministerie van Onderwijs heeft dit vastgesteld.

De dienst bezocht de school op verzoek van de Onderwijsinspectie. De islamitische school benoemde drie tijdelijke medewerkers van wie niet vaststaat of ze ooit iets op school hebben gedaan. Ook waren de jaarlijkse onkostenvergoeding en declaraties van bestuursleden erg hoog. Zo werd het huwelijkscadeau van de zoon van de voorzitter uit de schoolpot betaald. Er is voor bijna 80.000 gulden aan facturen zoek.

Staatssecretaris Adelmund van Onderwijs neemt in september een besluit over de toekomst van de school. Onderwijs gaat er volgens woordvoerster M. Bestelink vanuit, dat de Haagse school niet bewust heeft gefraudeerd. "Er is veel uit onwetendheid gebeurd."

Uit het rapport van de accountantsdienst blijkt, dat de Haagse school bijna failliet is. De islamitische school heeft inmiddels een nieuw bestuur aangesteld. Interim-directeur, T. van den Hout benadrukt, dat er geen sprake is van fraude.