Brazilië verder in Copa America

Zwaluw wist ons via de newssubmit te melden dat Brazilië als winnaar van groep B de kwartfinales van de Copa America, het kampioenschap van de Amerikaanse continenten, heeft bereikt. De Zuid-Amerikanen wonnen hun laatste poulewedstrijd met 3-1 van Paraguay.

Peru versloeg in dezelfde groep Mexico met 1-0 via een treffer van Holsen in de 48e minuut. De Mexicaan Borgetti en de Peruaan Muchotrigo kregen rood. Behalve Brazilië gaan Mexico en Peru, als een van de twee beste nummers drie, door.

Brazilië had tegen Paraguay aan een gelijkspel genoeg, maar pakte de zege in de negentigste minuut via Belletti (2-1) en uitblinker Denilson (3-1). De veelvoudig wereldkampioen maakt een moeilijke periode door. Pas afgelopen zondag tegen Peru (2-0) maakte coach Scolari een einde aan zes wedstrijden zonder zege.

Frustratie
Even leek het ook tegen Paraguay weer mis te gaan. Door een strafschop van Alavarenga (11e minuut) stond Brazilië bij rust met 1-0 achter. De frustratie in de ploeg nam toe. Roque Junior kon na 55 minuten inrukken na zijn tweede gele kaart. Brazilie kwam vijf minuten later toch langszij via Alex. Na dat bevrijdende doelpunt werd de spanning trainer Scolari te veel. Hij maakte beledigende gebaren richting de scheidsrechter, die in zijn ogen erbarmelijk slecht floot. De arbiter pikte dat niet en stuurde Scolari naar de tribune. Assistent-trainer Murtosa onderging kort daarna hetzelfde lot.