Downey Jr. jaar lang afkicken

Buster had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Robert Downey Jr., onder andere bekent van zijn rollen in 'Ally McBeal' en 'Chaplin' is veroordeelt tot 3 jaar voorwaardelijk, inclusief 1 jaar verplicht afkicken.

De ster werd veroordeeld dankzij propisitie 36, die behandeling toestaat i.p.v. gevangenneming. Hij kan overigens alsnog in de gevangenis belanden als de behandeling niet aanslaat of als hij weer in de fout gaat.

Volgens Downey's advocaat heeft zijn client eerder dit jaar al intrek genomen in een afkickcentrum in afgezonderd Malibu, Californie. Daar wordt hij 24 uur per dag in de gaten gehouden. Een woordvoerder van justitie van Californie heeft bevestigd dat dit een bevoegd afkickcentrum is.

Zijn conditie lijkt daar te verbeteren, terwijl hij meedoet aan een 12-stappen plan zodat hij de wil ontwikkelt niet terug te vallen in zijn oude patroon. Downey werd eerder gearresteerd in 1996 en 1999, toen hij de gevangenis in moest voor het ontduiken van zijn voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij kwam in Augustus 2000 weer vrij nadat was gebleken dat een lagere rechter een fout had gemaakt in dat vonnis.

Downey blijft onder stricte supervisie, wat inhoud dat hij bij willerkeur drugs tests kan verwachten evenals onverwachte bezoekjes. Hij is nog niet klaar om weer aan het werk te gaan en er ook geen tijdsschema opgesteld.