Brandweerauto geveild op internet

De Zuid-Limburgse gemeente Margraten veilt een brandweerwagen op een internetveiling. Het bieden begint bij duizend gulden. Een advertentie in de lokale krant zou hebben gekund, maar de gemeente hoopt via internet op meer belangstelling voor de wagen.

Drie bieders dreven de prijs vrijdag op naar 3500 gulden. Burgemeester P. van Hassel, op zijn vakantieadres in Tirol, wist wel dat de brandweerwagen moest worden vervangen. Maar een veiling op internet, nee, daarover was bij hem niets bekend.

Loco-burgemeester H. Beckers weet wel van de veiling, maar was niet betrokken bij de beslissing de wagen op internet te zetten. Na ruggespraak met zijn ambtenaren weet hij meer. ,,De leverancier van de nieuwe wagen bood ons 10.000 gulden voor de oude auto. Een aardig bod, maar aan de lage kant. Het gaat wel om gemeenschapsgeld. Bovendien is internet een modern communicatiemiddel, met een heel breed bereik'', aldus Beckers.

Eén ding heeft de gemeentelijke dienst algemene zaken over het hoofd gezien. De dienst heeft bij het kavel geen minimumverkoopprijs opgegeven. Dat betekent dat als het kavel een bedrag van slechts 5000 gulden opbrengt, de gemeente moet leveren en er dus eenzelfde bedrag bij inschiet. Beckers: ,,Dat wist ik niet. Ik neem aan dat de ambtenaren daar naar hebben gekeken. Maar ik ga me er nog even over buigen.''

Degene die uiteindelijk het hoogste bod uitbrengt, moet overigens wel rekening houden met wat extra kosten: de APK loopt op 25 september af.