Strijd tegen AIDS in Kenia: 2 jaar geen sex

h_e_k + neinbrucke hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

President Daniel Arap Moi van Kenia heeft zijn volk dringend verzocht om gedurende twee jaar geen seks te bedrijven. Op deze wijze probeert hij de verspreiding van AIDS in zijn land drastisch af te remmen. Hij deed zijn voorstel nadat hij met zijn regering plannen had besproken voor de import van 300 miljoen condooms.

“Ik vind het eigenlijk een beetje belachelijk dat ik als president miljoenen dollars moet uitgeven om dergelijke dingen aan te schaffen. Daarom stel ik iedereen in mijn land voor om voorlopig geen seks te hebben. Het is maar voor twee jaar, dus deze periode is hel goed te overzien,” aldus Moi.

Volgens het Ministerie van Volksgezondheid van dit Afrikaanse land zijn momenteel ruim twee miljoen Kenianen besmet met Aids. Dagelijks overlijden er 700 mensen aan de gevolgen van deze ziekte. De import van condooms is geheel tegen de zin van de religieuze leiders in Kenia. Met name moslims en katholieken protesteren fel tegen de voorgenomen plannen. “Geboortebeperking is tegen de wet van God. En door condooms te importeren zal er in dit land meer seks puur voor het plezier bedreven gaan worden,” aldus de katholieke aartsbisschop van Mombassa, John Njenga.