Herman Brood wordt maandag gecremeerd

Herman Brood wordt maandag in Amsterdam gecremeerd. Dat heeft zijn manager Koos van Dijk donderdag bekendgemaakt. Voorafgaand aan de crematie zal voor genodigden in de Amsterdamse poptempel een plechtigheid worden gehouden.
De voorbereidingen zijn nog in volle gang, aldus Van Dijk. Het is nog onduidelijk of er gelegenheid is voor de fans om afscheid te nemen. Van Dijk denkt over een scherm, buiten bij Paradiso, waarop fans de gebeurtenissen binnen kunnen volgen.

Herman Brood (54) overleed woensdag, nadat hij van het dak van het Hiltonhotel in Amsterdam was gesprongen. Maandag wordt hij volgens Van Dijk opgebaard in Paradiso. Familie en vrienden kunnen muziek maken of het woord voeren, maar uitsluitend kort ,,want Herman hield niet van lange verhalen'', aldus Van Dijk. Verder zal er gedronken worden en ,,dat zal wel niet alleen Spa rood en -blauw zijn'', zegt Van Dijk.
Goedkeuring

Broods manager zegt dat de zanger/schilder tijdens zijn leven niet over zijn uitvaart wilde praten. Van Dijk had het idee voor Paradiso wel eens geopperd. Het briefje dat op Broods lichaam werd gevonden met onder meer de tekst ,,Maak er een mooi feest van'', ziet Van Dijk als goedkeuring voor het idee.
Na de plechtigheid in Paradiso wordt Brood waarschijnlijk naar crematorium Westgaarde in Amsterdam Osdorp gebracht.
De voorbereidingen zijn nog in volle gang, aldus Van Dijk. Het is nog onduidelijk of er gelegenheid is voor de fans om afscheid te nemen.

Herman Brood (54) overleed woensdag, nadat hij van het dak van het Hiltonhotel in Amsterdam was gesprongen. Bij een ingang van het hotel in Amsterdam zijn donderdag drie condoleanceregisters opengesteld voor de zanger en kunstenaar. Rond drie uur stonden enkele tientallen mensen in de rij om te tekenen.

Bij de plaats die het hotel met een goudkleurig hekje heeft afgezet, groeit de bloemenzee gestaag. Ook het aantal al dan niet leeggedronken alcoholflessen neemt toe. Fans, vrienden, buurtbewoners en geïnteresseerden stromen toe, blijven even staan of nemen er plaats op een bankje. De sfeer is gemoedelijk.