Italië: macho's niet gediend van grote borsten

Extreem grote borsten, genre Lolo Ferrari, boezemen de Italiaanse macho's schrik in: de aanblik van een weelderige voorgevel doet de mannen het vermaarde zelfvertrouwen verliezen en maakt hen onhandig en verlegen, zo blijkt uit een onderzoek dat woensdagochtend op de RAI werd besproken.

Volgens dat onderzoek knapt 65 procent van de mannen af op te volle borsten. De als "tiettengekke" geboekstaafde macho's geven de voorkeur aan borsten van "normale omvang". Voor het onderzoek werden 926 mannen tussen 24 en 50 aan het strand naar hun oordeel over vrouwen gevraagd. Bijna eenderde (31 procent) van de ondervraagden werd "afgeschrikt" door vrouwen in monokini; de helft van de ondervraagden vindt dat sexy bikini's (genre draad zonder textiel) de vrouwelijke verleidingskracht doet dalen.

"Erotiek die je bijna letterlijk in het gezicht wordt geduwd, jaagt de man die zich met vrienden als macho gedraagt in het defensief", stelde psycholoog Raffaele Morelli.
Slecht nieuws ook voor Nederlandse en andere niet-mediterrane vrouwen: uit het onderzoek bleek ook dat de Italiaanse smaak voor Noord-Europese schoonheid taant. Hoewel: Elke vrouw - welke nationaliteit zij ook heeft - die haar huid met zonnebrandolie insmeert of zich op het strand door de golven nat laat maken - brengt de Italiaanse man nog steeds in vervoering.