Voetbal: Zege voor Chili

De Copa America is woensdag in Colombia goed begonnen voor Chili. Het Chileense nationale voetbalelftal won het openingsduel tegen Equador met 4-1. De wedstrijd werd gespeeld in Barranquilla.

Argentini doet overigens niet mee aan het Amerikaanse voetbalkampioenschap. De Argentijnse voetbalbond verklaarde woensdag uit veiligheidsoverwegingen geen elftal in Colombia te laten aantreden. Eerder zegde Canada al af. Het evenement was aanvankelijk een jaar uitgesteld wegens de politiek instabiele toestand in Colombia met dreigend gevaar van geweld en ontvoeringen, maar de organisatie bedacht zich kortgeleden plotseling.

Honduras heeft zich intussen bereid verklaard Argentini te vervangen. Costa Rica vervangt Canada. Beide landen maken deel uit van poule C (Medellin) met Uruguay en Bolivia. Poule A bestaat uit Colombia, Venezuela, Chili en Ecuador, poule B uit Peru, Paraguay, Brazili en Mexico. De finale is op 29 juli in Bogota.

Brazili heeft besloten af te zien van Giovane Elber en Lucio. De Duitse clubs Bayern Mnchen en Bayer Leverkusen weigerden de spelers vrij tegeven gezien de onveilige situatie in het land. Er dreigde een ruzie te ontstaan tussen de Braziliaanse en Duitse bond. Gerhard Mayer-Vorfelder, voorzitter van DFB, had al de hulp ingeroepen van FIFA-preses Sepp Blatter, maar de bond kreeg woensdag het bericht dat de twee niet naar Colombia hoeven te komen.