Van Hooijdonk naar Feyenoord

Nielsch had ons via de newssubmit te melden dat Pierre van Hooijdonk naar De Kuip komt.

Feyenoord heeft vanmorgen een akkoord bereikt met Benfica over de vergoedingsom. Inmiddels zijn ook Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Van Hooijdonk, en Jorien van den Herik tot een overeenkomst gekomen over een contract voor de 31-jarige spits voor een periode van twee seizoenen, plus een optie voor een derde jaar. Van Hooijdonk zal zich zo snel mogelijk in het trainingskamp bij de selectie van Feyenoord voegen.

Rob Jansen heeft dinsdag en woensdag in gezelschap van juristen de zaken voor Pierre van Hooijdonk in Lissabon afgerond. De international was met Benfica in conflict gekomen over premies en tekengelden die niet op de afgesproken tijd waren uitbetaald. ‘Wij hebben ons daar geen seconde mee bemoeid’, aldus voorzitter Jorien van den Herik. ’Pas gisteravond (dinsdag) ben ik in de auto, onderweg van Alphen aan den Rijn naar huis, gebeld door Rob Jansen met de mededeling dat het er naar ging uitzien dat Benfica bereid zou zijn om te praten over het vertrek van Van Hooijdonk en het was ook het bestuur van Benfica inmiddels bekend dat Pierre alleen naar Nederland terugwilde. Vanmorgen is alles in een stroomversnelling gegaan’.

Pierre van Hooijdonk, die door Feyenoord nog medisch moet worden gekeurd, zal zich zo spoedig mogelijk in De Kuip melden. Daarna voegt hij zich in Doorwerth – waar Feyenoord op trainingskamp is – bij de selectie, die volgende week nog drie oefenwedstrijden speelt.