Lifestyleblad voor druggebruiksters

Stichting Mainline komt met een lifestyleblad speciaal voor druggebruikende vrouwen. Donderdag wordt de eerste Mainline Lady gepresenteerd in Hotel Arena in Amsterdam. Het blad wordt gratis verspreid onder druggebruiksters in heel Nederland.

Stichting Mainline geeft gezondheidsvoorlichting aan druggebruikers. Vrouwelijke gebruikers kampen met specifieke problemen in de drugsscene. Deze komen aan bod in het tijdschrift. Het eerste nummer besteedt bijvoorbeeld aandacht aan de onderwerpen: betaalde seks in combinatie met een vriend thuis, kinderen opvoeden en harddrugs en hoe verhoog je je weerstand.

Mainline Lady wil het clichbeeld van een junk doorbreken. Zo staan bijvoorbeeld druggebruikende modellen in het blad. ,,Ze zien er goed uit en maken een zelfbewuste indruk'', aldus de redactie, die daarmee het zelfbeeld van gebruiksters wil verbeteren.

Hoe vaak Mainline Lady zal uitkomen is nog onduidelijk. ,,We willen eerst kijken hoe het eerste nummer aanslaat'', aldus een woordvoerster van het nieuwe blad