School verbiedt lange broek

De reformatorische basisschool Joh. Bogerman in Vriezenveen weigert een gemeentelijke logopediste de toegang tot de school, omdat ze een lange broek draagt. De kledingvoorschriften van de school staan niet toe dat vrouwen in een broek rondlopen. Uit solidariteit met de logopediste hebben de twee andere gemeentelijke logopedistes besloten de school te mijden.

De logopediste die niet meer op de school welkom is, heeft lange tijd toch op de Bogermanschool gewerkt. Volgens een woordvoerder van de gemeente Vriezenveen heeft de vrouw zich geruime tijd aangepast aan het kledingvoorschrift, maar vond ze het uiteindelijk te gek voor woorden. Toen ze onlangs besloot zich niet langer aan de voorschriften te conformeren, was ze niet meer welkom.

De gemeente Vriezenveen steunt de logopediste. "De vrouw houdt zich aan de kledingnormen die wij als gemeente voorstaan. Haar valt dus niets te verwijten. De bal ligt bij de school die maar met een oplossing moet komen", aldus de gemeentewoordvoerder, die verwacht dat de impasse nog wel even kan voortduren.

Directeur Bronkhorst van de basisschool vindt dat de problemen verkeerd worden uitgelegd, maar weigert inhoudelijk op de zaak in te gaan.