Red bull gevaarlijk??

(Dennis) Hardcorejunkie en Joesoef wisten ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vier Zweedse artsen vermoeden dat het energiedrankje Red Bull de oorzaak is geweest van het plotseling overlijden van drie Zweedse jongeren. De artsen willen nu een nader onderzoek naar de dood van de drie instellen. Ook eerdere dodelijke gevallen worden onderzocht.

Twee van de slachtoffers dronken Red Bull in combinatie met alcohol en overleden kort daarna in het ziekenhuis van de Zweedse hoofdstad. De derde consumeerde verschillende blikjes Red Bull na het sporten en overleed vervolgens aan ernstige nierbeschadigingen.

Het van oorsprong Oostenrijkse drankje wordt in 55 landen verkocht en is van de 70 energiedrankjes op de Zweedse markt veruit het populairst. Volgens de artsen is er echter nog veel te weinig onderzoek gedaan naar de werking van de verschillende stoffen in het drankje en met name naar de effecten van Red Bull in combinatie met alcohol.

Zo zou een stof in het drankje in combinatie met alcohol ernstige hartritmestoornissen kunnen veroorzaken. In Denemarken en Noorwegen is het energiedrankje overigens al verboden.