Indiana Jones vervolg afgeblazen

Na jarenlang speculatie over het lot van een vierde 'Indiana Jones'-film is er deze week weer wat meer bekend geworden over het langlopende project.

Volgens de laatste berichten ligt het niet maken van de film niet langer aan het tijdgebrek van benodigde personen maar aan die eeuwige spelbreker...geld.

George Lucas, Steven Spielberg en Harrison Ford zijn volgens de filmstudio Paramount de absolute hoofd-ingrediënten voor een nieuwe Indiana Jones-film. Deze zwaarwichten moeten de film respectievelijk produceren, regisseren en van hoofdrol voorzien. Genoemde heren hadden de afgelopen jaren geen tijd maar nu er wat ruimte in hun schema's in zich komt blijken het de financiën waarop Indy-4 dreigt stuk te lopen.

Zo heeft Harrison Ford laten weten niet voor minder dan 25 miljoen dollar én een percentage van de winst gestalte te willen geven aan de avontuurlijke held. Spielberg en Lucas willen wel voor minder geld meedoen maar eisen zulke hoge percentages van de winst dat er niets over blijft voor de studio.

Volgens de New York Post zijn Paramount en de het veeleisende trio nog wel 'on speaking terms' en is het groenlicht voor een goed script, ondanks de huidige obstakels, intussen gegeven.