Postbank actie : 600.000 aanvragen

De Postbank heeft ruim 600.000 reacties gekregen na een actie voor een gratis mobiele telefoon van Siemens. De Postbank moet echter tienduizenden spaarders teleurstellen omdat er 'slechts' 500.000 toestellen beschikbaar zijn.

Wie aanspraak wilde maken op een mobiel toestel met internettoepassingen (WAP) moest wel eerst f 1000 sparen. De actie startte op 21 mei. ,,Al op 15 juni kwam het einde van de voorraad in zicht'', zegt een woordvoerster. We hebben onze klanten via de postkantoren en de website ingelicht dat het geen zin meer had om mee te doen.''

Volgens de woordvoerster zitten onder de inzenders veel dubbele aanvragen. Maar de Postbank vergeeft ťťn telefoon per rekening. Een enkeling schreef zelfs vier maal in. Half juli begint de bezorging van de mobieltjes en eind augustus moet iedereen zijn telefoon in huis hebben, aldus de bank.

Telecombedrijf Telfort levert de toestellen en de bijbehorende diensten en deelt in het succes van de actie. ,,We hebben nu ongeveer een miljoen klanten, daar komt in een klap zo'n vijftig procent bij,'' aldus een woordvoerster.