Record Hot-Dog eten verbeterd

Het oude record stond op 25 hotdogs in vijf minuten en dertien seconden, maar de Japanner Takeru Kobayashi - bij een lengte van 1,74 meter en een gewicht van nog geen zestig kilo nou niet beschikkend over de lichaamsomvang van de gemiddelde hotdog-grootverbruiker - vestigde woensdag een volgens kenners vrijwel niet te overtreffen nieuw record: 50 hotdogs eten, broodje en al, in twaalf minuten.

Het kampioenschap hotdog-eten wordt sinds 1916 traditiegetrouw op 4 juli (onafhankelijkheidsdag) door hotdogfabrikant 'Nathan's Frankfurter' gehouden. Ik heb nog nooit zoiets gezien, zei woordvoerder Tom Maher van de Internationale Bond voor Wedstrijdeten. Hij heeft de grens van de 'sport' voor altijd verzet.

De 23-jarige Kobayashi liet de nummer twee van het veld, landgenoot Kazutoyo Arai, ver achter zich. Arai, die vorig jaar het record van 25 hotdogs vestigde, stond na twaalf minuten 19 hotdogs achter op Kobayashi.

Tijdens het poseren voor de kampioensfoto's nam Kobayashi nog twee hotdogs als toetje en zei er nóg wel twintig achterover te kunnen slaan.