Excuusvakantie voor onschuldige docent

De docent van het Bonhoeffer College in Castricum die ten onrechte werd beschuldigd van seksuele intimiteiten, mag de komende winter op kosten van de school met vakantie.
Het wordt een familiebezoek in Nieuw-Zeeland.

,,Zie het niet als een goedmakertje'', zegt rector J. van Waarden van de school. ,,Want goedmaken kun je zoiets niet. Voor de betrokken docent is het een verschrikkelijk verdrietige en emotionele tijd geweest. Het aanbieden van de reis is daarom vooral een signaal op het menselijke vlak.'' Na de beschuldiging werd de docent voor de duur van het politieonderzoek door de school geschorst. Tijdens het rechercheverhoor bleek het verhaal van de betrokken leerlinge uiteindelijk niet te kloppen, waarna de leraar werd gerehabiliteerd. Door de gevolgde procedure voelden collega-leraren zich 'vogelvrij' verklaard omdat bij elke aangifte schorsing zou kunnen volgen.
Tijdens een bijeenkomst is de hele affaire deze week stap voor stap aan de docenten uitgelegd. ,,Daardoor is de lucht nu geklaard'', aldus de rector. De betrokken leraar gaat na de zomervakantie weer aan het werk.

De leerlinge die de beschuldigingen had geuit, gaat naar een andere school.