MSN Messenger geplaagd door storing

bolkje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De im-dienst van Microsoft, MSN Messenger, wordt geteisterd door een storing die de contactlijsten van gebruikers doet verdwijnen.
Meerdere gebruikers van de dienst hebben WebWereld gemaild over de problemen.

Daardoor was de dienst woensdag buiten gebruik. Sinds donderdag is inloggen weer mogelijk, maar gebruikers die dat deden ontdekten dat hun contactlijst verdwenen was. Het opnieuw invoeren van de contacten heeft geen zin, aldus een lezer, omdat ook deze lijst bij de volgende sessie verdwenen is.
Volgens marketingmanager Annebelle van der Kloet van MSN Nederland worden niet alle gebruikers geteisterd door de storing, en doet het wegvallen van de contactlijsten zich bij nog minder gebruikers voor. Van der Kloet kon geen percentage geven.
De storing doet zich volgens de marketingmanager voor bij een zogeheten buddylist-server, waar de contactlijsten van gebruikers zijn opgeslagen. In de Verenigde Staten werkt MSN inmiddels aan een oplossing.

Het probleem moet ‘op korte termijn’ verholpen zijn, aldus Van der Kloet, die geen specifieker tijdstip zei te kunnen geven. Indien de dienst weer voor iedereen bereikbaar is, zouden ook de contactlijsten weer hersteld zijn.