Strijder tegen drugsoverlast vermoord

Een fervent strijder tegen de drugsoverlast en het explosieve geweld in de beruchte Rotterdamse Millinxbuurt is zelf ten prooi gevallen aan een cocaïnedealer. Rotterdammer Henk Sleegers (57), afgekeurd zeeman van de grote vaart, werd maandagochtend vermoord in zijn woning aan de Cillershoekstraat waar junks en dealers de dienst uitmaken.

De voortvluchtige moordenaar is vrijwel zeker Sleegers bovenbuurman, een uit Curaçao afkomstige cokehandelaar en drugsgebruiker die in de buurt bekend stond als 'Romano'.
Een woordvoerder van de Rotterdamse politie bevestigde gisteren dat een internationaal opsporings- en aanhoudingsbevel is uitgevaardigd tegen de 39-jarige man.

Smeerboel

Volgens omwonenden lag Sleegers al geruime tijd met hem in de clinch. "Henk kon het niet verkroppen dat onze flat een doorgangshuis voor dat gespuis was geworden. Hij had Romano meermalen aangesproken vanwege de herrie en smeerboel. Henk is vreselijk door hem bedreigd. Ik heb die vent horen schreeuwden dat hij Henk zou vermoorden als hij zijn mond niet hield."

Maandag zou de Antilliaanse crimineel zijn dreigementen hebben waargemaakt, nadat hij door de politie en zijn huisbaas uit zijn woning was gezet.

Henk Sleegers had, zoals hij volgens zijn vrienden altijd bij uitzettingen deed, zijn voordeur opengelaten om zijn huisbaas binnen te laten. Dat werd de 'Don Quichot' van de Millinxbuurt fataal. "Romano is het huis van Henk binnengelopen om verhaal te halen en is hem daarna gesmeerd. De huisbaas kwam voor een gesloten deur te staan en vond Henk morsdood in zijn stoel", aldus een vriend van het slachtoffer.

De oud-matroos bleek in de rug neergestoken met een groot slagersmes. "Dat Henk zo aan zijn einde moest komen! Hij was een van de weinigen in deze wijk die nog iets tegen al die criminelen durfde te doen en er niet voor terugdeinsde om hen terecht te wijzen. Hij deed geen vlieg kwaad, maar kon er niet tegen dat zijn woonbuurt in een drugsgetto is veranderd. Die strijd heeft hij met de dood moeten bekopen."