'Radio Monique' zwijgt voorlopig

Radio 1 gaat voorlopig niet illegaal uitzenden, zo maakte een woordvoerder van de NOS dinsdag bekend. Een tijdelijke illegale zender zou woensdag onder de naam 'Radio Monique' de lucht ingaan uit protest tegen het plan van staatssecretaris Monique de Vries voor de herindeling van radiofrequenties. De medewerkers vrezen dat Radio 1 na 1 september in verschillende delen van het land niet meer is te ontvangen.

Inmiddels heeft de Raad van Bestuur van de NOS van het kabinet de harde garantie voor een landelijke dekking gekregen. Aanvankelijk wilden de medewerkers hun acties doorzetten, maar na overleg dinsdagmiddag, is besloten de uitzendingen van Radio Monique af te blazen

De Raad van Bestuur liet weten tevreden te zijn over het bereikte resultaat, maar toonde zich teleurgesteld in de procedure."Wij hebben de problemen al ruim een jaar geleden aangekaart bij de staatssecretaris, maar niets hielp. Blijkbaar zijn acties nodig om iets dergelijks te bereiken", aldus voorzitter G.J. Wolffensperger.