'E-mailadres voor elke Amsterdammer'

Alle Amsterdammers moeten de beschikking krijgen over een niet-commercieel e-mailadres. Met dat plan wil de PvdA een nieuwe tweedeling in de samenleving voorkomen. Met behulp van een elektronische telefoongids voor e-mailadressen moet bovendien het onderling contact tussen de inwoners van de stad bevorderd worden.

Met behulp daarvan kunnen gebruikers digitaal communiceren. Aan de e-mailgids kan een zelf gekozen profiel worden meegegeven, waardoor anderen de aanbieders gericht kunnen benaderen.

Op dit moment maakt ongeveer de helft van alle Amsterdammers gebruik van internetcommunicatie. PvdA-raadslid Elvira Sweet wil dat voor alle inwoners een betrouwbaar en niet-commercieel e-mailadres beschikbaar komt. Ze hoopt te voorkomen dat een deel van de bevolking buitengesloten wordt van het digitaal verkeer.

Het initiatief moet voorkomen dat de sociale contacten tussen stadgenoten in Amsterdam steeds verder verminderen. Door het grote aantal verhuizingen dreigt volgens raadslid Sweet nu al afbrokkeling van de sociale verbanden. Het is daarom volgens haar van groot belang dat zo veel mogelijk inwoners deelnemen aan digitale communicatie.

Sweet bepleit ook een rol voor de gemeente bij de aanleg van een glasvezelnet voor breedband internet.