Israël doodt drie Hamas-leden

Het Israëlische leger heeft gisteravond drie leden van de radicale islamitische Jihad-beweging doodgeschoten. De drie mannen zaten in een auto, die onder vuur werd genomen door een legerhelicopter. Volgens een Palestijnse bron werd één van de mannen gezocht door de Israëlische autoriteiten.

Het Palestijnse Gezag heeft de aanval veroordeeld. Een woordvoerder van Jihad zei dat de aanslag zal worden gewroken. Eerder op de dag kwamen al twee Palestijnen om het leven, zij waren lid van de Hamas-beweging. Ze kwamen om bij een vuurgevecht; volgens het Israelische leger waren de Hamas-leden van plan geweest een bom te leggen.

De dood van de vijf Palestijnen valt in een periode die officieel geldt als een staakt-het-vuren. Israël en de Palestijnen kwamen het staakt-het-vuren overeen op 13 juni, maar Israël behield zich het recht voor in te grijpen bij mogelijke Palestijnse aanslagen. Israël eist dat het geweld een week lang stopt, voordat een officiële 'afkoelingsperiode' van anderhalve maand kan beginnen.