Marokkanen zetten Six Flags op stelten

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een woedende groep van ongeveer twintig Marokkaanse jongeren heeft zaterdagmiddag geprobeerd het kantoor van de bewakingsdienst te bestormen op het attractiepark Six Flags Holland in Biddinghuizen. Politie en bewaking werden met stenen bekogeld. Drie jongeren van 18 en 19 jaar uit Ede zijn aangehouden.

Aanleiding vormde de aanhouding van een Marokkaan uit de groep, die een 24-jarige inwoonster van Lelystad op het terrein van het attractiepark ernstig had mishandeld. Het slachtoffer liep daarbij letsel aan beide armen en benen op en moest haar verwondingen in het ziekenhuis laten hechten.

Toen de politie aanstalten maakte om de verdachte, die zich vrijwillig had gemeld, naar het bureau te brengen, sloeg de vlam in de pan. Zowel de jongeren als hun begeleiders stelden zich agressief op. Een lid van de bewakingsdienst kreeg rake klappen.

De situatie dreigde volledig uit de hand te lopen toen de Marokkanen het bewakingskantoor trachtten te bestormen. In allerijl werd een hond van de bewakingsdienst ingezet, die de groep op afstand wist te houden.

Hierop trokken de Marokkanen zich terug, maar begonnen met stenen te gooien. Met veel moeite wisten politie en bewakingsdienst hen het attractiepark uit te werken, waarbij geschrokken bezoekers veilig op afstand bleven.