Oranje uitgeschakeld op WK onder 20

Het Nederlands elftal is zondag in Argentinië op het WK voor voetballers onder 20 jaar in de kwartfinales uitgeschakeld. In Rosario won Egypte met 2-1.

Nederland stond bij rust nog met 1-0 voor, dankzij Ajacied Rafael van der Vaart. De middenvelder scoorde enigszins gelukkig, omdat de Egyptische doelman Van der Vaarts kopbal in eigen doel werkte.

Oranje had op dat moment met wat geluk geen tegengoal geïncasseerd tegen de sterke Egyptenaren. Eén maal bracht de paal redding voor PSV-doelman Coutinho. Vlak na rust kwamen de Afrikanen echter al op gelijke hoogte. Amin scoorde tegen. De verdediger kreeg de bal via de Nederlandse aanvoerder Heitinga voor de voeten en aarzelde niet.

Nadat Van der Vaart in de 59e minuut de rode kaart (twee keer geel) had gekregen wist Egypte op voorsprong te komen. Ruim twintig minuten voor tijd maakte El Yamani na een individuele actie de 2-1 voor Egypte, dat in de halve eindstrijd uitkomt tegen de winnaar van Brazilië-Ghana.