De beste onbekende muziek in Rotterdam

In vijf tenten en op een groot openluchtpodium is zondagmiddag weer de beste onbekende muziek te horen. Om één uur vanmiddag barst het jaarlijkse gratis popfestival Metropolis los in het Rotterdamse Zuiderpark.
Metropolis concentreert zich op de onbekende bands en is al vaak de springplank gebleken voor groepen om de sprong naar het grote publiek te maken. Onder andere Living Colours en The Prodigy waren het eerst op Metropolis te zien en horen. The best you've NEVER heard of, de ondertitel van het festival, draagt de organisatie dan ook met trots.

Metropolis is dit jaar iets anders van opzet. Nadat het festival vorig jaar door de regen nagenoeg het park uitspoelde, en er dus ook maar nauwelijks 20.000 mensen kwamen, zijn er dit jaar vijf tenten geplaatst.

In die vijf tenten, gerund door bekende poppodia als het Amsterdamse Paradiso, het Haagse Paard en het Rotterdamse Rotown, treden ook diverse groepen op. De poppodia verleenden hun medewerking omdat de Metropolis-organisatie in staat is groepen naar Nederland te halen die de nachtclubs graag willen hebben maar niet voor eenmalige optredens kunnen krijgen. Ook de optredens in de tenten zijn gratis. Voor kinderen is er ook een tent, en één tent programmeert alleen cybergothic muziek.

Om negen uur zondagavond is het festival afgelopen. De organisatie rekent dankzij het mooie weer op tussen de 70.000 en 80.000 mensen.