Brit overlijdt in berm

Een 67-jarige Brit is zaterdagmiddag in de berm van rijksweg A12 nabij Reeuwijk om het leven gekomen. Dit gebeurde na een fikse woordenwisseling met twee andere Britten over een inhaalmanoeuvre op de weg richting Utrecht.

De twee stapten uiteindelijk in de auto en reden weg. Ze schepten daarbij met een openstaande portier de man die aan de gevolgen van de opgelopen verwondingen en een hartinfarct overleed. De twee andere Britten waren zaterdagavond nog voortvluchtig.

De Britten in de twee auto's zochten rond drie uur de berm op nadat de ene automobilist de andere had afgesneden. Een Nederlandse kennis van het latere slachtoffer parkeerde zijn auto voor de twee Britten en zag bij het uitstappen dat de confrontatie al snel uit de hand liep. Hij alarmeerde de politie.

Het Britse tweetal besloot daarop weg te rijden. Daarbij werd het slachtoffer door het portier van de achteruitrijdende auto geraakt en vervolgens enkele meters meegesleurd. De man probeerde na het voorval nog even overeind te komen, maar zakte in elkaar. Hulpdiensten constateerden na aankomst de dood.

De politie is op zoek naar een beschadigde Opel Astra met Brits kenteken. Grensposten en veerdiensten zijn in kennis gesteld. De auto wordt volgens de politie bestuurd door een 25-jarige man uit Londen. Zijn bijrijder zou van dezelfde leeftijd zijn.