Laurus stopt met ombouwen supermarkten

Dixidito had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Supermarktconcern Laurus (eigenaar van onder meer Edah en Super de Boer) stopt per direct met het ombouwen van zijn supermarkten naar de Konmar-formule. De hoofddirectie beraadt zich wat te doen, nu de resultaten van reeds verbouwde winkels zwaar tegenvallen.

Diverse bronnen rond de onderneming hebben bevestigd dat de operatie drie weken voor de geplande evaluatie is stopgezet. Dan zouden er honderd nieuwe Konmars zijn. Dat aantal wordt nu bij lange na niet gehaald. In totaal moeten er 800 winkels worden omgebouwd. De kosten daarvan zijn 800 miljoen Euro. Het verantwoordelijke lid van de hoofddirectie, Peter Stuijts, zit sinds begin deze week ziek thuis.

De ingreep wordt gedaan omdat het overgrote deel van de nieuwe Konmar-winkels aanzienlijk minder presteert dan voorheen. Zelfs succesformule Konmar oude stijl presteert ondermaats in zijn nieuwe jasje. Dat is een groot probleem omdat Laurus de ombouw financiert uit de hogere omzet van de 'nieuwe' winkels. Bij de presentatie van de nieuwe formule stelde Van der Straaten nog dat elke omgebouwde supermarkt direct voor een 20% hogere omzet zou zorgen. Dat percentage lijkt inmiddels een illusie.

Albert Heijn gaat morgen en overmorgen verbouwen, maar doet dit bij alle winkels tegelijk, dus stopzetten halverwege zal daar wel niet inzitten.

-
Enneh.. die supermarkt met klantentoilet laat dus nog even op zich wachten. , aldus Dixidito.