Nederlandse F1 Grand Prix?

FIA-baas Bernie Ecclestone zal op weg naar de Belgische Grand Prix het circuit van Zandvoort gaan bezoeken. Daar zal met directeur Hans Ernst het onderwerp Nederlandse Formule 1 Grand Prix besproken worden.

Ecclestone is min of meer continue op zoek naar nieuwe plaatsen om Formule 1 races te organiseren. Moskou lijkt min of meer zeker en plaatsen zoals Beirut en Bahrein staan zeker op de lijst van potentiële kandidaten.

Circuitdirecteur Hans Ernst meldde op de Nürburgring dat alles wat de FIA van Circuit Zandvoort verlangde is gedaan. "Om een Nederlandse Grand te kunnen organiseren is een budget van 11 miljoen US Dollar nodig, iets waar ik van hoop dat de locale overheid en de regering ons bij zullen helpen. In ieder geval was FIA voorzitter Max Mosley aangenaam verbaasd en onder de indruk van alle zaken," aldus Ernst.

Met de komst van Ecclestone lijkt enig optimisme niet onverantwoord. Hans Ernst gaf geen indicatie wanneer Formule 1 weer in Nederland terug zou kunnen komen maar meende dat de race die nu op de baan van Budapest verreden wordt plaats moet maken voor Moskou. Verder worden er nu twee races in Duitsland en Italië verreden dus wellicht zit daar een mogelijkheid.