Print je eigen bioscoopkaartje

Vanaf september is het voor inwoners van Rotterdam en Amsterdam mogelijk om thuis bioscoopkaartjes uit te printen. Belbios en bioscoopexploitant Pathé Cinemas beginnen in die maand met een proef die dit mogelijk maakt.

Momenteel is het zo dat mensen via de belbios een kaartje kunnen bestellen, maar dat ze dat geruime tijd voor aanvang van de film moeten ophalen bij de kassa. Bovendien lopen ze de kans dat ze daarvoor in de rij moeten staan en dat maakt het systeem minder aantrekkelijk.

Via internet kunnen belangstellenden binnenkort thuis een film uitkiezen, die met een creditcard betalen en als die betaling is afgerond krijgen ze een barcode opgestuurd. Die kunnen ze op een gewoon A4'tje uitprinten. Bioscoopsuppoosten krijgen een afleesapparaat waarmee bij betreden van de zaal het toegangsbewijs wordt gecontroleerd.

Belbios heeft het systeem technisch rond, maar wacht nog op Pathé. Die moet nog een definitieve keuze maken uit de diverse bioscopen die ze exploiteren. Gedacht wordt aan De Munt in Amsterdam en Pathé Schouwburgplein in Rotterdam.

Vanwege de kosten van creditcardgebruik wordt een kaartje zo waarschijnlijk wel 1,50 gulden duurder.