Eisprong maakt aantrekkelijk

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Fitness, kleding en parfum kunnen volgens Amerikaans onderzoek bij de prullenbak worden gezet. Wat een vrouw echt aantrekkelijk maakt, is de ovulatie. Volgens psycholoog Matthew Davis van de universiteit in Texas zien vrouwen er tijdens de eisprong beter uit, voelen ze zich ook beter en zijn ze meer in seks geïnteresseerd.

Davis en zijn collega's vroegen 27 alleenstaande vrouwen een agenda bij te houden tijdens één menstruatieperiode. De vrouwen noteerden lichamelijke veranderingen zoals lichaamsgewicht, buikomvang en symptomen van ziekte of hoofdpijn. Ook vertrouwden de dames hun seksuele fantasieën aan het papier toe.

De onderzoekers ontdekten dat vrouwen tijdens de ovulatie een smallere taille hadden, minder last van hoofdpijn, meer erotische fantasieën en zich aantrekkelijker voelen. Volgens Davis 'adverteren' vrouwen hiermee dat ze ovuleren. Ze zoeken volgens de psycholoog naar meer mogelijkheden tot seks, krijgen betere partners en zorgen beter voor zichzelf. Mannen zouden het signaal volgens de onderzoekers gebruiken om geen tijd te verspillen aan vrouwen die niet vruchtbaar zijn.