Nieuw vriendinnetje Dutroux

Kinderontvoerder Marc Dutroux, de bekendste crimineel van België, heeft al vier jaar een relatie met een tienermeisje uit de Brusselse randgemeente Kraainem. De moeder van het meisje, dat 15 was toen ze haar relatie begon, heeft er 'niet echt een probleem' mee.

Meisje doet klusjes voor kindermoordenaar
Jean-Denis Lejeune, vader van de door Dutroux en zijn handlangers vermoorde Julie, ontdekte de relatie in het gerechtelijk dossier van Dutroux. Als vader van één van de slachtoffers heeft hij daar toegang toe.
Lejeune zegt in het Vlaamse dagblad De Morgen dat het meisje al in 1997 ‘smoorverliefd' werd. Ze schrijft hem tweemaal per week en voert allerlei opdrachten uit. "Ze legt bloemen op het graf van zijn grootmoeder en stuurt hem geschenkjes", aldus Lejeune, die op een stapel liefdesbrieven stuitte. Daaruit blijkt ook dat het stel van plan is te gaan samenwonen.

Gisteren was het juist zes jaar geleden dat Julie en Mélissa, toen allebei acht, vanaf een viaduct bij Grâce-Hollogne werden ontvoerd. Veertien maanden later werden hun lichamen teruggevonden in de tuin van Michèle Martin, destijds de vrouw van Dutroux. Een datum voor het proces tegen het tweetal staat nog niet vast. Justitie heeft nog steeds het onderzoek niet afgerond.