Parkpop: Barry Hay treedt niet op met Anouk

Ineens gonsde het van de geruchten door de stad Den Haag: Barry Hay zal zondag op Parkpop één of meer nummers meezingen tijdens het concert van Anouk. Als een soort groet aan Den Haag, omdat de zanger/gitarist van de Golden Earring volgende maand vanuit de residentie naar Amsterdam verhuist.

"Welnee, man. Absoluut niet waar", reageerde Hay gisteravond op het gerucht. "Ik zou ook niet weten wat ik met Anouk zou moeten doen". Wel verzorgt hij in juli een optreden op het Zeeheldenfestival, in de buurt waar hij sinds vele jaren woont. "Ik vind het te gek om daar te staan. Ik voel me verbonden met deze wijk en zie het als een soort afscheidsdingetje".

Hay verwacht dat hij ook niet als toeschouwer Parkpop bezoekt, omdat hij het razenddruk heeft en zondag zo’n beetje zijn enige vrije dag is. "Ik ga daarom denk ik maar lekker genieten van mijn tuintje". Toch is hij benieuwd naar George Thorogood. Die begint echter rond zes uur. "En dan gaan we eten. Nee, ik heb echt even zo’n gevoel van: pfff, leave me alone. Bovendien vind ik het lullig om snel even te kijken en dan meteen weer weg te gaan".

Sowieso vindt hij de ophef rond zijn verhuizing erg overdreven. "Ik vind het onwijs in Amsterdam, maar mijn hart ligt heus nog wel in Den Haag: eens een Hagenaar, altijd een Hagenaar".