Cocaïne in koninklijke loge


Koningin Elizabeth II wordt in de koninklijke loge op de Britse racebaan van het wereldberoemde Ascot omringd door drugsgebruikers. Er zijn volop cocaïnesporen aangetroffen op zowel de heren- als de damestoiletten van de loge, waar alleen ambassadeurs, captains of industry en bijzondere genodigden uit de society kunnen komen.

De politie startte gisteren Ladies Day onmiddellijk een groot onderzoek en voerde de veiligheidsmaatregelen voor de komende twee racedagen scherp op.

De ontdekking van cocaïnesporen kwam als een volslagen verrassing. De Ascot-organisatie had de controles juist verhoogd nadat enkele weken geleden bij de Newmarket-races harddrugs bij bezoekers waren aangetroffen. Meer dan 1000 agenten waren ingezet om problemen in Ascot te voorkomen. De races werden gisteren bezocht door 250.000 mensen waaronder de koningin, de koningin-moeder, prins Charles en Zara Phillips.

De sporen werden ontdekt door journalisten van de Londense krant Evening Standard. Een laboratorium in Derby bevestigde dat de aangetroffen witte poeder inderdaad de A-klasse harddrug cocaïne was. Vorig jaar werden zeven mensen vanwege harddrugs opgepakt.