Muggen vallen op blond

Muggen blijken dol te zijn op blonde mensen. Het gevleugelde insect vliegt eerder naar blondjes en mensen met rood haar dan naar donkerharige types. De reden voor de populariteit van blondines onder muggen is dezelfde als de reden die veel mannen hanteren: blondines zijn blikvangers.

“Muggen vinden contrasten aantrekkelijk”, onthult professor Spielman, een van ’s werelds meest vooraanstaande experts met betrekking tot muggen en de ziektes die zij verspreiden. “Als je een blondine met fleurige kleding naast een brunette zet, kan je er vanuit gaan dat de mug automatisch afstevent op het blondje.”

Professor Spielman benadrukt overigens dat het niet handig is om wild met de armen te gaan zwaaien om de zeurende zespoters weg te jagen. Dit trekt de muskieten juist aan. De vliegende plaaggeesten kunnen gele koorts, malaria en het dodelijke West Nijl Virus bij zich dragen. Het boek ‘Mosquito’ durft zelfs te beweren dat de mormels verantwoordelijk zijn voor de dood van Alexander de Grote, oliver Cromwell en verschillende wereldleiders.