Huub van der Lubbe als Zombie

Zanger Huub van der Lubbe van De Dijk speelt de hoofdrol in de korte Nederlandse horrorfilm Rest in Peace, die deze zomer wordt opgenomen. Rest in Peace is geschreven en geregisseerd door Jan Doense. De vrouwelijke hoofdrol is voor Manouk van der Meulen.

Van der Lubbe, al twintig jaar de voorman van De Dijk, speelt een zombie die uit de dood herrijst om zijn overleden vrouw te bezoeken. Volgens regisseur Doense is de film een hommage aan horrorklassiekers als Frankenstein, Dracula en Night of the Living Dead. Rest in Peace wordt gemaakt in het kader van het NPS-project Kort! waarmee de omroep de aandacht voor de Nederlandse korte film wil bevorderen.

Eerder speelde de zanger onder meer in de met een Oscar bekroonde speelfilm De Aanslag. Van der Meulen is onder meer bekend uit series als Onderweg naar morgen en Spijkerhoek. Ook speelde zij al in de Europese horrorfilm State of Mind, die door Doense werd geproduceerd.

Rest in Peace gaat in september in premiŤre tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Daarna is de film in de bioscoop te zien en op een speciale website van de NPS. Verder komt er een dvd uit.