Fans ongerust na 'overlijden' Britney Spears

Politie en brandweer in Los Angeles zijn platgebeld door ongeruste fans van Britney Spears en haar vriend Justin Timberlake, van de popgroep N'Sync. Volgens valse berichten waren zij om het leven gekomen bij een ongeluk.

De berichten verschenen op een populair Amerikaans radiostation en een nep-website met het BBC-logo. Twee diskjockeys van de rockzender KEGL-FM uit Dallas verspreidden het bericht dat Spears en Timberlake om het leven gekomen waren bij een auto-ongeluk in Los Angeles. Later dook een website op met het BBC-logo die een soortgelijke melding maakte. Via internet verspreidde het bericht zich in hoog tempo wereldwijd.

Woordvoerders van Britney Spears en Justin Timberlake hebben het bericht in alle toonaarden ontkend en overwegen gerechtelijke stappen tegen de verspreiders van het gerucht. Ook de advocaat van de BBC neemt de zaak ernstig op.

De politie van Los Angeles kreeg na verspreiding van het gerucht honderden telefoontjes van journalisten en verontruste fans uit de hele wereld. Ook ziekenhuizen in LA en de verkeerspolitie van de staat CaliforniŽ werden platgebeld.

Een woordvoerder van KEGL-FM zegt dat het radiostation de zaak zal onderzoeken. De twee dj's, Kramer en Twitch, kwamen al eerder in opspraak. In februari riepen zij automobilisten op motorrijders, fietsers en voetgangers aan te rijden.