Moslimjongeren steunen imam via internet

Rubbertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groep moslimjongeren heeft via de website imam-online ruim 1100 steunbetuigingen verzameld voor de omstreden Rotterdamse imam K. el Moumni. Minister van Boxtel (Integratiebeleid) krijgt de petitie met de handtekeningen donderdag uitgereikt in Den Haag.

De opstellers van de petitie vinden dat de uitspraken van El Moumni te letterlijk zijn vertaald uit het Arabisch, met een vertekend beeld als gevolg. Bovendien zijn de citaten volgens hen uit hun verband gehaald. Ze schrijven oprecht verbaasd te zijn over de negatieve beeldvorming rond El Moumni. De media krijgen hiervan de schuld.

"De beschuldigingen staan haaks op het beeld dat wij de afgelopen negen jaar van hem hebben gekregen", schrijven de jongeren in een brief op de website.

Medemens

El Moumni wordt verder geprezen als een man die zich altijd belangeloos heeft ingezet voor de Nederlandse maatschappij. El Moumni treedt op als bemiddelaar bij diverse maatschappelijke problemen. Ook benadrukt hij volgens de jongeren in elke preek het belang van respect voor de medemens, en hamert hij er volgens de briefschrijvers op de Nederlandse wet te respecteren.

Homoseksualiteit

De imam deed zijn omstreden uitspraken over homoseksualiteit begin mei in een uitzending van het actualiteitenprogramma NOVA. Daarin zei hij onder meer dat als deze ziekte zich onder de jeugd verspreidt, de mens zal uitsterven. "Als straks ouderen niet meer actief zijn in de voortplanting, wie maken dan nog kinderen als mannen onderling trouwen en vrouwen ook."

Volgens de meeste moslims verbiedt de Koran homoseksuele handelingen. De meningen lopen vooral uiteen over hoe een moslim in de praktijk met zijn homoseksuele gevoelens moet omgaan.

Imam-online

Imam-online.nl bestaat sinds november 2000 en is opgezet door een groep jongeren die regelmatig de An-Nasrmoskee in Rotterdam bezoekt, waar El Moumni voorganger is. De site fungeert ook als cyber-vraagbaak voor Nederlandse en Belgische moslims, die vragen kunnen stellen die beantwoord worden door de imam.