Veronica: en hoe nu verder?

De top van vereniging Veronica is woensdag bijeen gekomen om te praten over de toekomst. Dinsdagavond ketste de geplande samenwerking met de SBS-groep (V8, SBS6 en Net5) af. (zie dit bericht)
Veronica had met de SBS-groep opnieuw willen beginnen op het kanaal van V8 met Veronica als omroepbedrijf. Maar financieel kwamen beide partijen niet tot elkaar.

Veronica wilde woensdagochtend nog geen commentaar geven over de ontstane situatie, en volgens een woordvoerster zal dat woensdag ook niet gebeuren. ,,Woensdagmiddag komt er een gezamenlijk persbericht van SBS en Veronica over het afketsen van de samenwerking, maar daarin zal niets worden gezegd over Veronica's toekomst'', aldus de zegsvrouw.

Aftreden V/d Reijden

Veronica-voorzitter J. van der Reijden, momenteel ook waarnemend-burgemeester van Valkenburg (ZH), heeft al eerder aangegeven hoe dan ook per 1 september terug te treden als voorzitter. Met ingang van die datum komt de naam Veronica weer vrij als titel van een omroepbedrijf en per die datum had V8 ook moeten worden omgedoopt in Veronica.

De naam Veronica valt de vereniging in september pas weer toe, omdat dat in de deal met HMG (RTL4, RTL5 en - inmiddels - Yorin) was opgenomen. Veronica maakte deel uit van dat concern, maar vertrok wegens financiële onvrede. HMG heeft de zender vervolgens omgedoopt in Yorin. Aanvankelijk was ME de naam waarop werd ingezet, maar een rechtszaak met het bijna gelijknamige kledingconcern We werd verloren.

Yorin

Alle vroegere Veronica-programma's en presentatoren zijn bij HMG, en dus Yorin, gebleven. De vereniging bezit de rechten op Veronica digitaal, waarin de internetactiviteiten zijn samengebracht. Ook bezit de vereniging de rechten op het populaire Veronica-blad.

Op de site van Veronica is inmiddels een mededeling verschenen over het afketsen van de deal. ,,Het bestuur van Veronica heeft zich de afgelopen tijd beraden op alternatieve scenario's voor de toekomst van Veronica. Het streven naar de ontwikkeling van de huidige Veronica-organisatie tot een multimediaal bedrijf met activiteiten op het gebied van radio en/of televisie blijft centraal staan. In de komende weken en maanden zullen deze scenario's nader worden onderzocht en uitgewerkt.''