Worm stuurt e-mailbom naar Bill Gates

Migi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een nieuwe e-mailworm heeft het op Microsoft gemunt. De worm zet een DoS-aanval op de site van het concern in werking.

Symantec heeft deze week een waarschuwing uitgebracht voor de worm, ‘DoS.Storm.Worm’ geheten. De worm verspreidt zichzelf via systemen waarop Microsofts IIS (Internet Information Services), versies 4.0 en 5.0, is geïnstalleerd. Indien bepaalde beveiligingspatches ontbreken, worden de systemen geïnfecteerd.

Vervolgens gebeuren er twee dingen, die erop duiden dat de maker van de worm geen groot fan van Microsoft moet zijn. Ten eerste wordt een DoS-aanval in werking gezet op de .com-site van het concern, ten tweede initieert de worm een e-mailbom naar het adres gates@microsoft.com. De mailtjes hebben de boodschap ‘Fuck you!’.

De worm is nog niet erg wijdverspreid, aldus Symantec in de waarschuwing. De antivirusmaker geeft ‘Dos.Storm.Worm’ een ‘medium’ beoordeling wat betreft de potentiële schade die hij kan aanrichten.

Gebruikers kunnen zich volgens Symantec makkelijk wapenen tegen de worm. Zij moeten een patch van Microsoft installeren die betrekking heeft op een beveiligingsfout bij de ‘Web Server Folder Traversal’.