Dochter Bush gestraft

De 19-jarige Barbara Bush, dochter van de president van de Verenigde Staten, is veroordeeld tot acht uur dienstverlening wegens drankgebruik onder de wettelijke minimumleeftijd. Bovendien moet zij een cursus over de gevaren van alcoholgebruik volgen.

Als zij voor 7 september het werk verricht en de cursus volgt, beschouwt de rechter haar zaak alsafgedaan. Barbara en haar tweelingzus Jenna waren eind vorige maand betrapt op het overtreden van de wet op alcoholhoudende dranken. Voor Jenna was dat de tweede keer. In een restaurant in Austin probeerde het tweetal drank te krijgen, iets wat in de staat Texas pas vanaf de 21e verjaardag is toegestaan. Jenna zou een geleend identificatiebewijs hebben getoond om de consumptie te bemachtigen.

De twee presidentsdochters moesten beiden op 18 juni voor de rechter verschijnen. Maar Barbara liet donderdag via haar advocaat weten dat zij zich neerlegt bij de aanklacht. De rechter deed daarom snel uitspraak.

Jenna Bush kan niet hetzelfde doen als haar tweelingzus omdat zij medio mei al een keer is veroordeeld wegens drankgebruik. Zij kreeg toen al acht uur dienstverlening en een verplichte cursus over de gevaren van alcohol. De rechter dreigde met een strafblad als zij opnieuw in de fout zou gaan. Daarom gaat zij zich nu verdedigen tegen de aanklacht omdat zij zegt niet schuldig te zijn.